En Pratik Saç Maskeleri

DERİNLEMESİNE TEMİZLİK VE PARLAK GÖRÜNÜM İÇİN

Malzemelerimiz:
1 fincan taze sıkılmış limon suyu veya sirke


Yapılışı: Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp, masaj yaparak iyice yedirin. Ardından saçlarınızı durulayın. Saç kremi sürün ve yıkayın. Bu, saçlarınızdaki tüm kiri temizler ve saçlarınıza nefis bir parlaklık kazandırır. Bu saç maskesini iki haftadan önce tekrarlamayın.

KEPEKLİ, DÖKÜLEN YA DA İNCELEN VE KIRILAN SAÇLAR İÇİN
Malzemelerimiz:
Çemen tohumu


Yapılışı: Çemen tohumlarını çektirin ve geceden suya yatırın. Elde ettiğiniz macunu saç derisine masaj yaparak sürün ve 15-20 dakika bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Bu macun kepek, dökülen, incelen, kırılan saçlar ve kellik gibi sorunlara iyi gelir.

YUMUŞAK VE PARLAK SAÇLAR İÇİN MASKE
Malzemelerimiz:
Çeyrek fincan elma sirkesi
Bir çorba kaşığı şifalı ot, probleminize göre ihtiyacınız olan otu aşağıdaki listeden seçin:


Genel saç bakımı için: Biberiye yaprakları, ısırgan, dulavratotu kökü, mürver çiçekleri

Kuru saçlar için: Papatya, kara kafes otu kökü, ısırgan, mürver çiçekleri

Yağlı saçlar için: Limon kabukları, nane, limon otu


Yapılışı: Saçınıza uygun otu, yeteri miktarda kaynayan suya atın ve yarım saat tutun.Buna çeyrek fincan elma sirkesini de ilave ederek iyice karıştırın.Saçlarınızı şampuanlayın. Karışımı saçlarınıza tekrar tekrar dökün.

PARLAK SAÇLAR İÇİN MASKE
Malzemeler:

Bir adet portakal
1 çorba kaşığı bal
Birkaç damla sandal ağacı yağı

Yapılışı: Portakalın suyu, su, bal ve sandal ağacı yağını karıştırın. Bunu şampuan sonrası durulamada saçınıza uygulayın.


YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN MASKE
Malzemeler:
Bir muz
Birkaç damla badem yağı


Yapılışı: Muzu badem yağıyla iyice karıştırın ve saçlarınıza hafif masaj yaparak uygulayın. 15 dk kadar saçınızda bıraktıktan sonra, maden suyuyla durulayın. Ardından şampuanlayıp saç kremi sürün


KURU SAÇLAR İÇİN MASKE
Malzemeler:
Bir çorba kaşığı bal
Yarım fincan tam yağlı süt

Yapılışı: Balla sütü iyice karıştırdıktan sonra saç derisine hafif masaj yapın ve 15 dk. bırakın.Yumuşak bir şampuanla yıkayın.


DÖKÜLEN SAÇLAR İÇİN MASKE
Aşağıdaki malzemeler tek bir maske için değil, farklı maskelerde kullanılmak üzere verilmiştir.Bu nedenle önce yapılışları okursanız, her birinin ayrı maskeler olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler:ZeytinyağıBal Tarçın2 yumurtaAlfalfaIspanakKişnişBadem yağıÖncelikle yeşil yapraklı sebzeler, havuç, mango, kuru kayısı, tahıllar, Brüksel lahanası ve mercimek içeren protein açısından zengin bir diyetle beslenin.


Yapılışı:
Maske 1: Zeytinyağı, bal ve tarçını karıştırarak bir macun hazırlayın. Bunu saç derisine masaj yaparak yedirin ve 15 dakika tutun. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Haftada 3-4 kez tekrarlayın.

Saçları uzatmak için maske: Her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp için. Bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlar.

Maske 2: Günde 2-3 kez saç derisine badem yağı sürün. Bu saçlarınızın daha fazla dökülmesini engeller.(seydimat.blogspot.com)


KIRILAN SAÇLAR İÇİN MASKE
Malzemeler:
Hindistancevizi yağı
Misket limonu suyu

Yapılışı: Haftada 2 kez misket limonu suyuyla karıştırdığınız hindistancevizi yağını saçlarınıza sürün.


ELEKTRİKLENEN SAÇLAR İÇİN MASKE
Malzemeler:Bal

Yapılışı:Bir çorba kaşığı balı bir litre suyla karıştırıp, bunu şampuandan sonra durulama suyunda kullanın. Saçınızı her yıkadığınızda kullanmanız tavsiye edilir.


ZEYTİNYAĞI MASKESİ
Malzemeler:
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
Bone

Yapılışı:Zeytinyağı ve yumurtaları karıştırıp saçınıza iyice uygulayın.Ardından saçlarınızı boneyle ya da streçle örtün,saçınızın mümkün oldugunca hava almamasını sağlayın ve 15 dakika beklettikten sonra saçınızı bol su ile durulayın.

BALLI VE ZEYTİNYAĞLI MASKE
Malzemeler:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı bal
Bone


Yapılışı: Zeytinyağı ve balı karıştırıp saçınıza iyice uygulayın. Daha sonra saçlarınızı boneyle ya da benzeri bir şeyle örtün. 15 dakika beklettikten sonra şampuanlayıp iyice durulayın.(seydimat.blogspot.com)


Alıntı:Mynet.com

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Saçlarım çok kırlıyordu ve maskeyi oldugu gibi uyguladım eskisi gibi değil artık ve de sanki daha parlak gözüküyor...

Adsız dedi ki...

Sac bakımında badem yağını tavsiye ederim arkadaşlar..