Güzel Fön Çekmenin Sırları

Siz de saçınıza istenilen şekili vermek istemez misniz?ÜStelik daha kalıcı ve de çarpıcı!İşte bunun yolu elbette ki güzel fön çekmektir.

Fön öncelikle saçın yıkanması ile başlar. Burada doğru şampuanın ve kremin kullanılması büyük önem taşır. Saçın yapısıyla uyumlu olmayan şampuan ve saç kremleri saçın yapısı üzerinde olumsuz etki bırakarak fönün kalıcılığını ve kararlılığını bozar. Fön işlemi için kullanılan ekstra kolaylaştırıcı ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler fönün kalıcılığına katkıda bulunurken fön süresini de oldukça kısaltmaktadır. Fön suyu, mavi su ve özel fön serumları bunlara örnektir. Arzu ederseniz fön uygulamasında bu ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

Saçlar ılık suyla yıkanmalıdır, su ne çok sıcak ne de soğuk olmalıdır. Fön öncesi saçın nemlenmesi çok önemlidir. Soğuk su saçların parlak görünmesine neden olsa da saçlar soğuk su ile yeterince yumuşamaz ve nem tutamaz, böylece biz de fönden istediğimiz kaliteyi alamayız.

Fön saçtaki suyun buharlaştırılarak saçın istenilen şekle sokulması işlemidir. Bu noktada yıkanmış, kremlenip durulanmış bir saç fön işlemine hazırdır. Ancak fönden önce saçın bir miktar kurutulması ya da doğrudan ıslak saçla föne başlanılması profesyoneller arasında tartışma konusudur. Kuaförler hangi işlemde daha iyi performans alırlarsa o şekilde uygularlar. Ancak kıvırcık ve kabarık saçlar için ıslak saçla, düz ve itaatkâr saçlar için havlu ile nemi alınarak föne başlanılması daha uygundur.



Fön işleminde kullanılacak fırçanın boyutu ve de cinsi çok önemlidir. Kaliteli polyamid ( kıllı) ısıyı iyi iletebilen saçın uzunluğuna uygun bir fırça seçilmelidir. (seydimat.blogspot.com)Fön performansının en önemli etkenlerinden biri fırça seçimidir. Saçın uzunluğuyla uyumlu olmayan fırçalar saçın istenilen şekli almasına engel olabilir.

Fön ve fırça birbirine paralel kullanılmalıdır. Fön makinesi fırça ve saça kararlı olarak aynı açı ve uzaklıkta tutulmalıdır. Farklı açı ve mesafeden üflenen hava saçın homojen olarak yatıştırılmasını engeller. Bu nedenle açı çok önemlidir.

0 yorum: