Sağlıklı Saçlar İçin 10 İpucu

Herkes elbette saçlarının güzel gözükmesini ve de bu yüzden çoğumuz büyük emekler harcarız bu yolda. Ancak bazen de saç bakımı yapalım derken saçımıza zarar verebiliriz. Oysaki bazı gerçekler basit ipuçlarında saklıdır. İşte sizin için derlediğimiz 10 ipucu;


1. Saçlarının sağlıklı uzamsını istiyorsanız saçlarınızı her 10 ya da 12 haftada bir kestirmelisiniz.

2.Saçlarınızın gür gözükmesinin sırrı saç modelinizde yatmaktadır. Bunun için uçlarına jöle sürmeniz tavsiye edilebilir. Ancak günün akşamında jölenin tahribatını engellemek için saçları yıkamanız gerekir.

3.Saçlarınızı kuruturken başınızı öne eğmek en iyi yöntemdir. Böylece alttaki saçların kabarmasını sağlarsınız. En üst kısımlar en son kurutulması gereken yerlerdir.


4.Saç spreyi kullanırken spreyi saçın üst tabakasına sıkmaMAk gerekir.


5.Yüzünüzde oturmuş kırışıklıklar varsa saçları koyu renkte boyamamak gerekir. Ayrıca bu yüz tipine en uygun saç modeli dalgalı saç modelidir.


6.Saçlarınızda dalgaları uzun süre korumak için yıkamadan bir gece önce Hint yağı masajı yapınız ve yağı bütün gece kafanızda tutmaya çalışınız. Ancak yağı çok fazla kullanmaMAya dikkat etmelisiniz.


7.Saçtaki kırıklara karşı jojoba yağı ile dört damla kekik esansını karıştırıp saça uygulamak ve şampuandan önce saçta tutmak çok iyi gelir. Bu maske saç kırıklıklarına karşı çok iyi gelmektedir.


8.Kepek sorununuz varsa bu maskeye dikkat:

Kepeğe karşı 300 gram taze ısırgan otunu kökleriyle birlikte üç litre su içinde 15 dakika kaynatın. Sonra da saçınızı şampuanlayın.


9.Saçlarınızın çabuk uzaması için bir dilim taze zencefili blender'dan geçirin ve kaynatın. Sonra suyu ile 15dk saçınıza masaj yapın. 15 dakika sonra saçlarınızı sabunlayabilirsiniz.


10.Saçlarınıza parlaklık vermek için son durulama suyuna bir kaşık limon suyu ve sirke ekleyin.

0 yorum: