Saç Boyalarına Dikkat

Kızlar dikkat! Liseli Gamze'nin kullanmış olduğu saç boyası yüzünden saçları döküldü!

"Bilecik'te liseli Gamze Özdil (17) 10 ay önce bir marketten mavi ve siyah renkte iki saç boyası satın aldı. Gamze boyaları karıştırıp saçlarına sürdü. 3 gün sonra saç diplerinde kaşıntı başlayan genç kızın saçları dökülmeye başladı. Gamze'nin üç ay sonra tepesinde hiç saç kalmadı. Gittiği doktor Gamze'ye "saç boyası kalitesizmiş, alerji yapmış” dedi. Kel kalınca kendisini eve hapseden genç kızın ailesi ismini vermedikleri saç boyası üreten firmaya tazminat davası açacak..."

Resimleri görünce zaten insanın kanı donuyor! Nasıl olabiliyor saç boyası saç döküyor... Alerji testi yapmadan mı boya saça sürülüyor ya da kullanıcı hatasından mı? Tazminat davasında firma avukatları kullanıcıya prospektüsü okutacak ve diyecek ki; "Kullanmadan önce talimatları okudunuz mu? Cevap ne olursa olsun ikinci soru da belli; "Peki, alerji testi yapmanız gerektiğini okumanıza rağmen yapmadınız mı?" Maalesef kullanıcı ihmali ile alakalı olarak dava firmanın lehine kapanacak!

Peki ya bu genç kız 5-10 katı fazla para vererek saçlarını kuaföre boyatsaydı ve saçları yansaydı o zamanki tazminat davasının sonuçları ne olurdu?


Hiç aklınıza geldi mi, ya da buna benzer bir duygu yaşadınız mı? Maalesef hayatınızda en az bir kez bu duruma düşme olasılığınız ülkemizde çok fazla... Biz salon olarak kopan, yanan ya da kazaya uğrayan saçlara ücretsiz saç bakımı yaparak mağdur durumdaki insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Saç gerçekten hayatımızda çok önemli yer ediyor. Nasrettin Hoca’nın da dediği gibi devir "ye kürküm ye devri"
, öyleyse dış görünümümüz önemli! İlla ki pahalı kıyafetler değil, hoş bir saç kesimi, parlak ve sağlıklı özenle taranmış bir saç bile sağlıklı olsun bizim olsun… Sizce de öyle değil mi?

Peki, kopan bir saç onarılabilir mi? Evet, bu olabilir
. 4 aşamalı bitkisel ve dünyaca ünlü bir marka bu sonucu veriyor ve kopan saç sapasağlam ve güçlü bir hale geliyor...

Umarım ülkemizdeki yasalar da özellikle kuaförlerde saçları yanan veya zarar gören insanları korumak adına yeniden düzenlenebilir.

Tekrar ediyorum
, eğer saçlarınız herhangi bir sebepten dolayı çok zarar gördüyse salonumuza gelip bahsettiğim mükemmel ve kuvvetli saç bakımını yaptırabilirsiniz.

Ya da bana bir şey olmaz demeyi bırakıp benim gibi saç sağlığına meraklı mükemmel ürünler tercih eden bir kuaför tercih edin.

Hazırlayan:
İlker Yavrutürk
Bağdat Cad. No:244 Göztepe-İstanbul

0 yorum: