Saç Kremi Saç Döker Mi ?

Son zamanlarda pek çok kadın hem fazla kilolarından kurtulmak, hem cilt elastikiyetini yeniden artırmak için ülkemizde de yoğunlukla uygulanmaya başlanan yeni bir yöntemin peşinde.

LPG’yle birlikte uygulanan karboksiterapi, vücuttaki yağları eritiyor.

Bu yöntemde cilt içine ve cilt altına özel bir yöntemle karbondioksit gazı enjekte ediliyor. Karbondioksit gazı kanımızda çözülmüş halde bulunduğu için kullanımında hiçbir sakınca bulunmuyor. Verilen karbondioksit o bölge dokularında yağ dokularının çözülmesini hızlandırıyor.

Karboksiterapi öncesi uygulanan LPG de lenf drenajı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı oluyor. Üstelik kişi ölümcül diyetlere gerek kalmadan, selülitten de kurtulmuş oluyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dr. Mustafa Karataş, bu uygulamanın tam teşekküllü sağlık kuruluşlarında ve hekim tarafından hijyenik bir ortamda yapılması gerektiğini belirtiyor.

- Neden medikal estetik?
Vücut ve cilt deformasyonlarının onarılmasında çok geniş uygulama çeşitliliğine sahip olan medikal estetik, son yıllarda cerrahisiz ve ağrısız tedavi seçenekleri sunuyor. Ayrıca biz estetik cerrahlarla da bir ekip çalışması içindeyiz.

- İnsanlar beden estetiğini neden bu kadar önemsiyorlar?
İletişimde bedenin görselliği önem kazanmaya başladı. İnsan, ancak beden
en ve ruhen sağlıklı olduğunda huzurlu olabiliyor.

Cerrahi yöntemlerden uzak duranlar için ideal
- En çok talep hangi bölgelere?

Bölgesel yağ fazlalıkları, genel vücut yağ fazlalıkları, selülit, çatlaklar, yaşlanma ve cilt deformasyonları.

- Hangi yöntemler kullanılıyor?
Zayıflama, bölgesel incelme ve selülitlerden arınma programında LPG ve karboksiterapiyi kullanıyoruz.

- Karboksiterapi nasıl uygulanıyor?
Ülkemizde çok yeni bir kavram. Oysa Amerika ve Avrupa’da yaklaşık 8 yıldır güvenle kullanılıyor. Karboksiterapide özel geliştirilmiş bir teknoloji ile cilt ve cilt altına küçük bir iğne ile girip karbondioksit gazı veriliyor. Karbondioksit o bölgedeki yağları parçalayıp metabolizmayı hızlandırıyor. Böylece cildin gerginliği de yeniden sağlanıyor. Hastalarımız ölümcül diyetler yapmadan, bölgesel fazlalıklarının durumuna göre bir-iki beden inceliyor ve selülitlerinden arınıyor.
Anti-aging etkisi de var

- Karbondioksitin vücuda bir zararı var mı?
Soluduğumuz havada ve kanımızda zaten karbondioksit gazı var. Dolayısıyla vücudumuza hiçbir zararı yok. Tüm yaş gruplarında rahatlıkla kullanılıyor.

- Sadece karboksiterapi yeterli mi?
Biz karboksiterapi öncesi LPG uygulaması yapıyoruz; böylece dolaşımı düzenleyip paket yapmış yağların kapsüllerini açıp hareketlendiriyoruz. Karboksiterapi ile de yağları parçalayıp fazlalıklarından arınmış ve gergin bir cilt oluşturuyoruz.

- Karboksiterapi başka hangi problemlerde kullanılıyor?
Cilt yenileme ve elastikiyeti tekrar kazandırmaya yönelik bir uygulama olduğu için özellikle yüz mezoterapisi ile kombine olarak yanak ve gıdı sarkmalarına anti-aging amaçlı, yine çatlakların iyileştirilmesinde ve ameliyat izlerinin onarılmasında güvenle kullanabiliyoruz.

- Uygulamalar ağrılı mı?
Hastalar hafif kaşıntılı bir yanma hissi duyabiliyorlar ama bunlar çok kısa süreli oluyor. Aslında sonuca baktığımız zaman son derece konforlu bir işlem olduğunu söyleyebiliriz.

Parlak saçlar

Sağlıklı ve ışıl ışıl saçlar için saçların her gün yıkanması ve her defasında krem uygulanması gerekiyor.

İşte saç kremlerinde doğru bilinen yanlışlar:

Tüm saç kremleri birbirinin aynı mıdır?
Saç kremlerinde fark yaratan şey, her bir bileşenin kullanım oranı, kalitesi ve bir araya getirilme biçimidir.

Saç kremi saç döker mi?
Saç kremleri saç dökmez. Saç dökülmesinin sebebi kalıtımsal unsurlardan ya da vücutta sistemik olarak meydana gelen değişikliklerden kaynaklanabilir. Saç dökülmesi kıl kökleriyle ilgilidir. Kremler sadece saç teli üzerinde etkili olduklarından, saç dökülmesine neden olmazlar.

Saç kremleri saçı ağırlaştırır mı?
İleri teknoloji ürünü olanlar, saçın ağırlaşmasını önleyen jöle tipi ağ teknolojisi kullanıyorlar. Bu da, bakım maddelerinin özellikle saçtaki zarar görmüş, pürüzlü yüzeylere etki etmesini sağlıyor.

Saç kremleri saça nasıl etki ediyor?
Saç kremlerinde kullanılan maddeler birleşerek küçük zerrecikler halinde saç tellerinin üzerine yapışıyor, saç kururken tel üzerinde ince, düzgün bir katman bırakıyor. Bu katman saçtaki pürüzlü, hasarlı bölgeleri tamir ediyor ve ayrıca saç telleri arasındaki sürtünmeyi azaltarak saçı nemlendiriyor.

0 yorum: