Saç Bakımında 4 Orjinal Fikir

Bazen halk arasında kendiliğinden yerleşen kurallar vardır ve de çoğu zaman bu kurallara bilim de göz yumar. Bilim bu normları ne kabul eder ne de reddeder. Biz de bu yazımızda halk arasında kullanılan saç bakım tekniklerinden bahsedeceğiz.


1- Saçlarınızı düzenleyin:
El ve yüz için kullanılan bildiğimiz klasik nemlendiricilerden biraz saçınıza sürerseniz, saçınızın uçuşmasını ve elektriklenmesini önlersiniz. Nemlendiriciyi banyo sırasında sürerseniz saçlarınızı kuruladıktan sonra daha parlak ve canlı olduğunu görürsünüz.

2-Saçlarınıza hükmedin:
Saçınızı şampuanlarken saçınızı tarakla yavaşla tarayınız. Ayrıca kullandığınız kremi saçınızın ortasından başlayarak uçlarına doğru sürün. Bu kremleme sırasında da saçınızı uzun süreli olmamak kaydıyla tekrar tarayın. Böylece duştan sonra saçınıza hükmettiğinizi göreceksiniz.

3-Saçlarınızın daha hacimli olması için pudra kullanın:
İlginçtir ama cansız saçı canlandırmak ve de saçları dolgunlaştırmak için halk arasında bebe pudrası kullanılması tavsiye edilir. Bu uygulama saçınızdaki fazla yağı alacak ve saç tellerinizi daha kalın gösterecektir. Eğer saçınızın grileştiğini görürseniz kullandığınız pudranın birazını yıkayarak temizleyin. Çünkü çok kullandığınızda saçınıza zarar verebilir.

4-Saçlarınızı kurutmadan önce:
Saçlarınızın kabarık ve de dalgalı olmasını istiyorsanız kurutma makinesiyle saçınızı kurutmadan önce bir müddet kendi kendine kurumasını bekleyin.

0 yorum: