Saçım Neden Geç Uzuyor Diyenlerden Misiniz?

Saç köklerimiz saç tellerine hayat veren organlarımızdır. Saç köklerimiz normal koşullarda saç tellerine yeni kısımlar ekleyerek saçları uzatırlar. Günümüzde saç yapımını hızlandıracak bir çözüm henüz bilinmemektedir. Eğer sizde “saçım neden geç uzuyor” diyenlerdenseniz bu yazıya kulak vermenizi öneririz.


Saç Uzamasını Etkileyen Olumsuz Faktörler
—Bazı yan etkileri olan ilaçların kullanılması.
—Beslenme bozuklukları
—Stres
—Saçı oksijensiz bırakmak(özellikle sigara dumanın yogun oldugu ortamlar).
—Düzenli bakım yapmamak.

Saç köklerinin beslenmesini bozan durumlar da saç uzaması yavaşlatır. Sigara yine damarları büzücü etkisi ile kan dolaşımını bozan ve besinlerin, oksijenin hücrelere ulaşımını engelleyen bir faktördür
. Dikkat edilecek olursa saç uzamasını olumsuz yönde etkileyen faktörler yaşantımızda sık karşılaştığımız faktörlerdir. Saç yapımı ile ilgili olarak bazı vitaminlerin önemli olduğu aşikârdır. Ancak bu vitamin ve mineraller günlük beslenme yolu ile zaten alınan vitaminlerdir. Fakat yine de zaman zaman takviye olarak bu tip vitaminlerden almak faydalı olabilir.



Saç Uzamasını Etkileyen Olumlu Faktörler
—Sağlıklı beslenme, özellikle sebze ve meyvelerin ağırlıklı olduğu beslenme tarzları,
—Bol su içmek
—Düzenli ve yeterli uyku çok önemlidir
— Saç derisine uygulanacak sıcak havlular
—Saç köküne yapılan hafif ve rahatlatıcı masajlar

Her şeyde olduğu gibi saç salığında da stresten uzak durmak gerekir. Stres salgılattığı adrenalin gibi hormonlar yolu ile damarlarda daralmaya yol açar ve saç köklerinde beslenmeyi bozar. Stresi düşürecek önlemlerde saç uzaması açısından önemlidir. Sigara içerdiği nikotin ve karbon mono oksit gazı ile olumsuz etkileri olan bir faktördür
. Nikotin damarları daraltırken, karbon mono oksit gazı kanda oksijen taşınmasını bozarak hücre beslenmesini bozarlar. Yeterli besin ve oksijen alamayan saç köklerinin normal üretimlerini yapması zordur.

0 yorum: