Tertemiz ve Sağlıklı Saçlar Mı İstiyorsunuz?

Saçlar, kadının makyajından, kıyafetine kadar bütün güzelliğini tamamlar. Daha güzel görünmenin sırrı, bakımlı, sağlıklı ve çekici saçlarda gizlidir.Saçlar gerek boya, perma, röfle gibi kimyasal işlemler, gerekse güneş, hava kirliliği, su, rüzgar gibi çevresel faktörler yüzünden yoğun bir yıpranırlar. Bunlar direct olarak saçın yapısı üzerinde olumsuz etki yaratır. Saçta en sık karşılaşılan problemlerin başında aşırı yağlanma, kuruma, kepek, dökülme ve saç tellerinin kırılması gelir. Tüm bunların çeşitli nedenleri olmakla birlikte saç bakımında yapılan bir takım yanlışlıklar da bu gibi problemelere yol açabilir. Saç bakımı konusunda en sık yapılan yanlışlar şunlardır:

-Aşırı jöle veya sprey kullanmak
- Aşırı güneş ışıkları
-Sık perma yaptırmak
- Saçları sert fırçalarla aşırı fırçalamak
-Gereksiz yoğun saç bakımı yapmak
-Saçları kuruyken fönlemek
- Protein içeriği az olan diyetler yapmak
- Saç rengini sık sık değiştirmek

Bu yanlışlar saçlarınızın yıpranmasına, kırılmasına, zayıflamasına ve dökülmesine yol açabilir. Güzel ve sağlıklı saçlara sahip olmak için saçlarınızın bakımını ihamal etmemeniz gerekir. Aşağıda saydığımız birkaç öneriyi hayata geçirerek daha güzel saçlara sahip olabilirsiniz. Unutmayın ne kadar şık ve bakımlı olursanız olun bakımsız, süpürge gibi saçlar tüm çekiciliğinizi yok eder.Saçlarınız stres ve gerginlikten etkileniyorsa:Bir yumurta sarısı ve 150 gr. yoğurdu karıştırıp saçlarınıza iyice yedirin. 10 dakika kadar bekletip saçlanıza masaj yaptıktan sonra, saçlarınızı soğuk su ile iyice durulayın.


Saçlarınız kuruysa
İki yumurta, bir çay kaşığı mayonez ve bir çay kaşığı zeytinyağını mikserde iyice karıştırın. Bu karışımı saçınız kuruyken uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Temizleme işlemi sırasında ise sadece şampuan ve saç kremi kullanarak bol suyla durulayın.

Saçlarınız matsa
1- İki adet ıhlamur çayı poşetini bir fincan suda bekletin ve saçlarınızı şampuanladıktan sonra ıhlamur çayı ile saçlarınızı durulayın. Aynı şeyi sirke ile de deneyebilirsiniz ama sirkeyi uyguladıktan sonra, kötü kokmaması için saçlarınızı duru su ile çalkalamayı unutmayın.
2- Şampuanınıza bir ölçü gül yağı ve iki çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı saçlarınıza iyice yedirdikten sonra 15 dakika kadar bekleyin ve durulayın.

Saçlarınız çok uzunsa
Uzun saçlara şekil vermek zordur. Biraz daha hacimli ve dalgalı görünmesini istiyorsanız saçlarınızı yıkayıp nemini aldıktan sonra bolca köpük sürün. Ardından kalın bigudilerle saçınızı sarın. Yarım saat beklettikten sonra bigudileri açın ve parmaklarınızla şekil verin.

Saçınızı yıkamaya vakit yoksa
Talk pudranızı saç diplerine serpiştirin ya da yüz temizleme toniğini bir parça pamuğa dökün ve saç diplerinizi bununla temizleyin. Ardından saçınıza birkaç damla parfüm sürün. Başka bir öneri: Saçlarınızı iyice fırçalayın. Ardından diplerine az miktarda saç köpüğü sürün ve kalın bigudilerle sarın. 15 dakika sonra saçlarınızı açın ve istediğiniz şekli verin.

Permanızın zamanı dolduysa
Saçı permalı olan kadınlar genelde kremli şampuanlar kullanır. Permanızın süresi dolmaya başladığında bunlardan uzak durun. Çünkü kremli şampuanlar saçı ağırlaştırır, bukleleri çeker. Saçlarınızı normal bir şampuan ile yıkadıktan sonra bukleleri koruyan kremlerden sürün.

Saçlarınız elektrikleniyorsa
Saçların elektriklenmesi çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Ancak en önemli neden, yanlış yıkama ve tarama. Saçınızı çitileyerek yıkıyorsanız, elektriklenmesi ve kabarmasına zemin hazırlıyorsunuz demektir. Aynı zamanda metal saç fırçaları ve kuru fırçalama saçın elektriklenmesine sebep olur. Kullandığınız saç fırçası kıldan ya da ahşaptan olmalı. Elektriklenmeyi önlemek için saçınızı yumuşak bir şekilde yıkayın. Tarama aşamasında ise fırçaya bir miktar saç kremi sürün. Krem, saçın elektriklenip kabarmasını önler. Saçınız kuruduktan sonra biraz biryantin de size yardımcı olabilir.

- Saçlarınız ıslakken asla fırçalamayın; sadece tarak kullanın. Saçlarınızı yıkadığınız zaman mümkün olduğunca kurutma makinesi kullanmaktan kaçının; bırakın kendiliğinden kurusunlar! Ama ille de saçlarımı makine ile kurutacağım diyorsanız, fön makinasını saçınıza 15 cm. uzaktan tutarak saçlarınızı kurutun ve yüksek ısıda kurutmayın.

- İdeal saç yıkama ısısı 38 - 39 derecedir. Bu nedenle saçınızı çok soğuk ya da sıcak suyla yıkamayın.

- Her yıkama sonrası saç diplerinize 2 - 3 dakikalık bir masaj uygularsanız kan dolaşımınız hızlanarak saç kökleriniz beslenir

- Amonyak ve peroksit içeren saç boyaları ve yüksek miktarda alkol içeren ürünler saçı yıpratır.

- Saçların tuzlu ve klorlu suya maruz kaldığı bu aylarda özel koruyucu ürünler ve bakım şampuanları kullanın.

- Yüzde 100 doğal kıldan üretilen fırça kullanın

0 yorum: