Yıpranmış ve Vitaminsiz Saçların Bakımı

Vitamin ve mineral eksikliği, kimyasal işlemler, yanlış ürün kullanımı, güneş ışınları, klorlu su gibi çevre şartları, ateşli hastalıklar, hormonal değişiklikler gibi pek çok sebeplerle saçlar canlılığını kaybedebilir ve de parlaklıgını yitirip cansız vitaminsiz ve mat bir şekil alabilir.

Saçınız,elleyince bir köpüğü andırıyorsa, şekil vermekte zorlanıyorsanız ; canlılığını, diriliğini,gücünü kısaca esnekliğini yitirmişse yıpranmış ve de vitaminsiz kalmış demektir.

Peki Aşırı Yıranmış Saçlar İçin Ne Yapmalı?


Saçınızı, saç tipinize uygun olarak seçtiğiniz şampuan ile dönüşümlü olarak, enerji verici özel bir şampuan ile de yıkayın.Şampuan sonrası, vitaminler açısından zengin, canlandırıcı özelliğe sahip bir yıkama maskesi uygulayın. Uygulama sırasında saç diplerinize masaj yapın. Masaj sırasında sert olmayın, küçük basınçlar uygulayarak kan dolaşımınızın hareketlenmesini sağlayın.Saçınızı mümkün olduğunca kendi kendilerine kurumaya bırakın. Eğer sıcak kurutma yapmak durumundaysanız, saç kurutma makinesini saçınızdan 30cm. uzakta tutun.Şekil vermek için canlılık ve enerji veren ürünler kullanın. Seçtiğiniz ürünlerin sprey, köpük ve su gibi hafif yapıda olmalarına özen gösterin.Saçınızdaki esneklik kaybının genellikle iç nedenlerden kaynaklandığını unutmayın. Dengeli beslenin ve vitamin alın. Özellikle B vitamini saçlara canlılık verir.* B vitamininin en çok bulunduğu besinler: Tahıllar, baklagiller, fındık, çay, süzme bal, bira mayası, ıspanak, bezelye, fasulye, karnıbahar, lahana, süt, yumurta, kırmızı et, karaciğer, böbrek ve balık.

0 yorum: