2007 Yılının Saç Trendlerine Genel Bakış

2007 İlkbahar /Yaz Saç Trendleri ;
Çekicilik ve Doğal Kusursuzluk Ön Planda İdi Bu yaz geride bırakılan 10 yılı hayatımıza tekrar taşındı. Tasarımlar daha karmaşık süslemeler daha iç içe geçmiş, renkler daha parlak ve kalabalıktı. Bu sezon kadın hem saçları hem kostüm, makyaj ve aksesuarları ile yaratıcı, etkin ve kültürlü bir varlık olarak kendini gösterdi.

2007 İlkbahar/Yaz sezonu yaratıcı, etkin ve kültürlü bir varlık olarak yaşandı. Bu özelliklerin altında, kadına biçilen rolde apaçık bir çelişki yatıyordu; hem etkin, güvenli ve güçlü, hem de savunmasız ve yapay zırhla ‘korunan’ bir kadın...

Giysiler biraz sahte ve yapayken, saç ve makyaj kadının doğal kusursuzluğunu güçlendiriyordu. Kadınların içindeki ışıltıdan ilham alarak hazırlanan saç trendlerinde, bazı temalar kadını katlar ardına gizlerken, bazıları onun doğasındaki gücü ve güveni vurgulandı. Genel olarak yeni görünümlerin hepsinde cinsel çekicilik ise ön planda tutuldu.

2007 Saç Trendleri
Tamammen Geriye Taranmış Saçlar
Güçlü kadınsı bir egemenliği temsil eden bu trend, aynı zamanda kadını savunmasız bir rolde gösteriyor. Bu trenddeki doğal kıvrımlı keskin hatlı tasarımlar kadına taşıma bandından çıkmış bir robot imajı veriyor. Kadının altın rengi metalik renklerle makyaj yapılmış yüzü erkeksi ama hala seksi… Zamanla kazandığı güç onu etkili ve zeki olarak tanımlıyor. Bu trend, teknik ve fiziksel kusursuzluğa ulaşmayı amaçlıyor.

Robot-insan kusursuzluğunu tamamlamak için saçlar mümkün olduğunca arkaya yatırılıyor;. Bu şekilde taranmış saçlarda dağınık görünen tek bir saç teli dahi yok. StarWars evrenindeki Kraliçe Amidala’nın ya da Uzay Yolu dizisindeki Teğmen Ohara’nın saçları bu trend için verilebilecek en iyi örnekler. Çünkü saçların düzenli duruşu arkada toplanmış bir topuzla mükemmelleştiriliyor. Saçlarda tercih edilen bir başka görünüm ise ıslak jöle ile yapıştırılan modeller. Böylece saçlar toplanmadan sağlıklı, canlı, parlak doğal haline bırakılıyor.

Kuamş parçaları , çiçekler ve lülelerle süslenmiş gösterişli saçlar
Bu trend arsızca ortaya konan aşırı gösterişçilik; incelikli bir lüks, uçarılık ve oyunbazlığı simgeliyor. Kabarık fırfırlar, havalı katlar ve saça takılan rengarenk kumaşlar kadının hayatına bir karnaval havası katıyor.

Saçlara hareket ve eğlence katan bu trendin saçları oldukça süslü. Saçın önüne ve arkasına takılan kumaşlar, çiçekler, çiçek buketleri ve fiyonklar dikkat çekiyor. Genellikle ışıltılı, parlak saça uygulanan bağlamalar, saç ruloları ve karmaşık topuzlar da son derece belirgin. Her an oyuna hazır çocuksu görünüm, saçın kulak arkasından sarkıtılan veya tepede toplanan buklelerle birlikte daha fazla anlam kazanıyor. Bu trendin saçları takılan kumaşlar ve lülelerle teatral bir gösteriş kazanıyor.

Geometrik kesimli saçlar ve dolgun perçemler
60’lı yılların tuhaf modasını tamamlayan bu trend, parıltı ve süsleme katılmış, tamamıyla geçmişe dönük bir lüksü yansıtıyor. Tasarım basitleştirilirken, ayrıntılar baskı ve süslemelerde ortaya çıkıyor. Bütün bunlar belirgin ve aşırı lüks bir zenginliğin göstergesi.

Geometrik kesimli saçlar cesurca ortaya çıkıyor; perçemler ise genellikle hacimli ve kırpık. Hassasiyetle biçimlendirilmiş salon saçları yerine özgür, doğal ve saf bir görünüm hâkim. Yüzün güzelliği, saçların yüzün etrafında ve başın arkasında asimetrik biçimde kesilmesiyle belirginleştiriliyor. Bu görüntü biraz geleceğe dönük ama 60’lı yıllarda görülen saç modelleriyle bağlarını koparmıyor.

Küt kesimli , uzun ve doğal saçlar
Uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen düz, mücevheri andıran parlak renkler, Sade Zenginliği simgelemek için geri dönüyor. Hollywood’un altın çağının modern, basitleştirilmiş bir yorumu. Burada renk tek başına bir ifade biçimi haline geliyor. Rengin böylesine zengin ve basit olarak kullanılması kadına özgü yeni bir güveni simgeliyor.

Doğal, uzun saçlar 2007 İlkbahar/Yaz sezonu için podyumlarda önemli yer tutuyor. Bu trenddeki zenginlikten kast edilen sağlıklı, parlak ve dolgun görünümlü saçlar. Saçların uzunluğu kaynakla, postişle değil doğal biçimde ve eşit seviyelerde kalın demetler halinde şekil alıyor. Saçlar bazen hafif dalgalı, bazen düz ve gür. Sağlıklı saçlar, hemen hemen mükemmel bir görünüm ve kişinin kendine olan güvenine gönderme yapıyor.

Dağınık ve özgün saçlar
Bir süredir ortalıkta görünmeyen spor giyim iş kıyafetiyle birleştirilerek, modern ve etkin işkadını için yeni, rahat ve şehirli bir üniforma yaratılıyor. Bu sezonun forması, daha yumuşak, daha seksi, daha spor ve bedeni daha fazla açıkta bırakan giysiler. Şehir yaşamında giderek daralan hareket alanlarında özgürce hareket etme olanağı tanıyan Spor Şıklık trendi iş kadınlarının gardırobunun yenilenmesini sağlayacak.

Saçlar bir kadın yöneticinin kendine olan güvenini vurgulamak için serbest ve doğal halde bırakılıyor. Hafif bir fönle biçimlendirilen saçlar rahat ve havalı. Çalışan kadının kendinden emin görüntüsü, doğal enerjisi ve kıyafetlerinin şıklığı saçlarına da yansıyor. Bu trendin sunduğu en güzel rahatlık ise saçları şekillendirmek için saatler harcamaya, çok özenmeye gerek olmaması.

0 yorum: