Saç Renginizi Koruyun

Saçlarınızı boyamanızı ya da gölgelendirmenizi izleyen iki hafta sonra renklerin solmaya başladığını fark ettiniz mi? Pek değil, ama bu bile ilk yapıldığından daha az zengin ve parlak görülmemesi için yeterli. Renk kuvvetlendirici ürünler kullanarak solmayı en az düzeye getirmek mümkün. Saçın en dış yüzeyine uygulanan bitkisel boyalar renkte belirgin bir iyileşme gerçekleştiriyor. İki kuaför ziyaretinin arasında, rengi korumanız için gerekli ve yeterli parlaklığı veriyorlar. İşte bilmeniz gerekenler.

Renk koruyucu çeşitleri
Renk koruyucu üç şekilde bulunabiliyorlar: şampuan, krem ve durulanmayan ürünler:
Renk koruyucu şampuanlar salonda uygulanan rengi değiştirmeden boyanın akmasını yavaşlatacak, sıcaklık yaratacak ve kökleri gizleyecek. Aynı normal şampuanları kullandığınız gibi kullanın.

Renk koruyucu kremler renklendirilmiş saçlarınızı nemlendirip diplerini yumuşatarak canlılığını artıracak. Normal kremler gibi uygulayın ve 5 ila 10 dakika arasında saçınızda bırakın.

Renk koruyucu durulanmayan ürünler saç renginiz bir daha yıkayıncaya kadar koruyacak ve fazladan derinlik ve ışıltı katacaktır. Havluyla kurutulmuş saçlara uygulayın ve durulamayın. Birkaç dolar fazlası ile özel hazırlanmış renk koruyucuları kuaförünüzden de alabilirsiniz. Hazır olanları marketlerde bulabilirsiniz ve farklı renk ve şekillere uyum sağlaması için hazırlanmışlardır. Özel yapım olanları kuaförünüz tonunuza, gölgelerinize ve saç tipinize göre hazırlayacaktır
. Renk koruyucuyu seçmek ( ve kullanmak)

New York Minardi Salon’dan renk uzmanı Beth Minardi ile her renk koruyucunun iyi ve kötü yanlarını konuştuk. O renk koruyucuları bir renk uzmanının müşterilerine önerebileceği en iyi şey olarak görüyor.

İşte onun tavsiyesi:
Sadece şu anki renginizi korumaya yönelik olan ürünleri kullanın
. Örneğin, kırmızı koruyucuyu sarı saçlarınızda kullanmayın. Yoksa, hiç de çekici olmayan teyatral bir sonuç elde edebilirsiniz ve günlerce saçlarınızdan çıkmayabilir!

Peroksit, amonyak ve alkol içermeyen bitkisel bazlı koruyucuları tercih edin. Bu malzemeler saçın yapısını bozar ve rengini kimyasal olarak değiştirir
. Fekkai'nin Renk düzeltici Şampuanı sarı saçta beyazları örterken, bir renk koruyucu şampuan bunu yapmayacaktır.

Genel bir kural renk koruyucularını 3 ya da 4 seferde bir kullanmanızı söyler. Goldwell's Rich Care gibi nemlendirici bir şampuanı saçları nemli tutması için koruyucular arasında kullanın.

HCX’in sanatsal eğitim direktörü Marsha Cole güneşin asıl renk açıcı olduğunu söylüyor ve dışarıda uzun saatler geçirmeyi planladığınızda bir şapka ya da eşarp takmanızı öneriyor. Eğer örtmek size göre değilse, Minardi kuaförünüze saç renginizden bir ton daha koyu bir renge boyamasını ya da gölge yapmasını söylemenizi tavsiye ediyor. Böylece, koyulaştırılmış saç telleri güneşi yansıtacaklarından soluklaşmıyormuş izlemini vereceklerdir. Ultraviyole ışınlarını emen ürünler güneşin soluklaştırıcı etkisine karşı koruyucu olacaktır
. Parlaklığı sağlayacak bir ürün kullanarak derinlik ve ışıltıyı artırabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle rengi korumaya yardımcı olan ürünler kullanın derim arkadaşlar.Faydası tartışılmaz ayrıca saçı hem parlak hemde canlı gösteriyor sanki..