Saçımızı Yıkarken Bİlmemiz Gerekenler

Saçımızın sağlıklı gelişimi için mutlaka en geç 3 günde bir saçımızı yıkamalıyız. Bilinir ki saç için en önemli bakımlardan biri onu temiz tutmaktır. Düzenli yıkanmayan ve temizlenmeyen ya da saç canlılığını yitirir, güçsüzleşir ve zamanla kırılmalar kopmalar başlar. O halde buyurun saçımızın temizliği konusunda neler yapmalıyız maddeler halinde inceleyelim.

—Saçın güzel olması için öncelikle temiz olması şarttır. Şampuanınızın etkisini ve genel saç hijyeninizi artırmak için fırçalarınızı sık sık sabunlayın ve sıcak suyla temizleyin.

—Şampuan öncesi saçınızı kir ve tozdan arındırmak için fırçalayın. Şampuanınız daha etkili olacaktır.

—Krem işlemini uygularken, kullandığımız saç kremi herhangi bir bakım özelliği taşımıyorsa saç derisine temas etmeyecek şekilde sadece uç kısımlara uygulayın ve bu uygulama sonrası saçınızı bol suyla durulayın.

—Saç derisinin asit seviyesi ciltten daha fazladır. Bu nedenle bazik özellikli sabun saç için kesinlikle tavsiye edilmez. Saç tellerinin kurumasına ve canlı hücrelerin tellerden ayrılmasına neden olur.

—Şampuanın köpürme oranı, içeriğindeki köpürtücü maddelere ve kullanılan suyun sıcaklığına bağlıdır
. Ayrıca saç ne kadar kirliyse şampuan o kadar az köpürür. Su ne kadar sert ve kireçliyse, o kadar fazla şampuan kullanmak gerekir. Kısaca köpürme, şampuanın çok fazla temizlediği anlamına gelmez.

0 yorum: