Kıvırcık Saçlar

Saç tasarımcısı Lorraine Massey’in mükemmel dalga dünyasında, saç kurutma makinesi saç yaka makinesidir. Kıvırcık saçlı ve ancak dalgalarını düzleştirmek için kurutma makinesi kullanan bir kadın da düz cekettir. Devachan Salonu’nun sahibi Massey “düz ceket doğal görünümünden korkan kimsedir.” diyor. “Dalgalarından korkar, o sahildeki sefil insandır çünkü nem düzleştirilmiş saçlarını kıvırır. Kendiliğinden tepki veren biri değildir, kendini sorgular. Özgür değildir.” ve Massay diyor ki kadının saçları yanmıştır.

Nicole Kidman’ı düşünün, diyor Massey. "Yüzünün etrafında düzleştirilmekten kırılmış saçlarıyla. Saçları şimdi çok bozulmuş, kendi doğal dalgalı saçlarının bile daha iyi gözükmek için zamana ihtiyacı var.” ünlülerin Massey’den istekleri zarar görmüş doğal dalgalı saçların daha iyi görünmesi. İnsanlar sağlıklı parıldayan hacimli saçlar arıyorlar, düz saçlılar bile Manhattan salonunda onun tarafında dönüyorlar.

"Bütün düz ceketler zararı görüyor. Benim yaptigim kadınlara kendi doğal dalgalı saçlarına nasıl teslim olacaklarını öğretmek. Kendinize karşı dürüst olun. Massey Devachan ürünlerinde doğal malzemelerden oluşan bir seri üretti ancak kurutma yanığı saçlardan doğal saça geçiş onlarsız da mümkün. “Pahalı bir kazağa baktığınız gibi”. diyor “saçınıza da bakın. Ona nazik davranın.” İşte nasılı:

Şampuan kullanmayı bırakın. "Şampuanlar sodyum lauryl sülfat içerir ve bu kimyasal bir deterjandır ve dünyada deri tahriş edici olarak bilinir. Derinizi acıtır. Saçı gerçekten kurutur çünkü inorganik bir kimyasaldır ve saçınız organiktir. Şampuan saçınızın doğal nemini alıp götürür.” Bunun yerine günlük olarak saç kremi kullanın diyor.

Saç kremli şampuan. “Sadece çok az kullanın ve hemen durulayın.” diyor. “Ne kadarına ihtiyacınız olduğu biraz deneme ve yanılma zamanı alabilir. Bir süre sonra artık neyi kullanmanız gerektiğini bilirsiniz. Azla başlayın. Yüzünüze ne kadar krem sürdüğünüzü düşünün. Saç deriniz de ondan daha büyük bir yüzey değildir. Saç derinizi kibarca yıkayın ve iyi durulayın.

Saçlarınızı taramayı ve fırçalamayı bırakın. Eğer saç kremi ile temizliyorsanız, karışıklıklar saçınızı durularken açılacaktır. Saçı tarama ve fırçalama elektriklenme ve bozulma olasılığını artırır. Dalgalar kendi içlerinde korunacak ve saç yüzeyiniz pürüzsüz kalacaktır.

Saçınızı gerçekten tanıyın. “Sizin saçınız benimkiyle aynı değildir. Arkadaşınızınkiyle de. Yan komşunun kızı değildir. Saçınıza dokunmalı, onu hissetmelisiniz. Saçınızın sağlıklı olup olmadığını hissedin, nasıl hissettiğini, böylece onu koruyabilirsiniz. Eğer size kaşmir bir kazak ve sentetik bir tişört verirsem, dokunarak hangisinin daha iyi olduğunu anlayabilirsiniz.

Jöle, silikonlu ürünler ve elektriklenmeyi önleyici ürünler kullanmayın. “Saç ürünü üreticileri en ucuz malzemeleri kullanır.” diyor. “Çoğu doğal kıvırcık ve dalgalı saçlı kimse şişede mucizeler ararlar. Mucize falan yok. Jöleler ve silikon ürünler yara bantları gibidir. Saçı tedavi etmezler. Sadece üstte durup saçın nemini alırlar. Bir dakika için saçınız elektriklenmemiş görünür ancak nem içeride saklanmıştır.”

Massey “Daha az ürün kullanın” diyor, “Göreceksiniz ki saçlarınız birkaç gün içinde daha iyi görünecek. Ancak nihayetinde ürünlerin etkisi devam edecek ve farkı görüp hissedeceksiniz. “Elektriklenmiş saçlar olmuştur – nemsiz ölü saçlardır. Eğer sadece krem gibi ürünler (şampuan değil!) kullanarak nemi saçlarınızda tutmayı başarırsanız, saçlarınız nemlenince her güzel dalga pürüzsüz ve belirgin kalacaktır”.

“Dalgalı saçları kesmeyi bilen bir kuaför bulun. Dalgalı saç kuruyken kesilmelidir.” diyor Massey. “Bu saçın düzgün kesilip kesilmediğini bilmenin tek yoludur.” Ancak sorun şu ki, kuaförlerin dalgalı saç kesmek için eğitilmediğidir.” diyor. “Onlara sadece dalgalı saçları kuruturken yakmak öğretildi. Gittiğim bütün saçla ilgili toplantılarda bunun üzerinde durdum ancak kimse dalgalı saçlar üzerine odaklanmıyor.”

Dalgalı saçlarınızı sevin. “Bir kere ona nasıl bakacağınızı bilirseniz, anlaşılmıştır.” diyor Massey ve ekliyor: “Dalgalı saçlarınız kim olduğunuzu söyleyecektir. Doğal dalgalı saçlarını gösteren kadın, bize kendini tanıdığını ve olduğu gibi sevdiğini gösterir. Kendi olmaktan korkmaz.” Daha fazla bilgiyi DevachanSalon.com’da bulabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

benim sacım ne tam dalgalı ne de tam düz ne yapacağımı bilmediğim için düzleştirmek zorunda kalıyorum !yoksa kabarıo bişeler oluo !ama ben sacımı dalgalı kullanmak istiorm!bi öneriniz war mı ne yapmalıyım ?