Saç Boyalarının Özellikleri

Saç boyası kullanan herkesin aklını kurcalayan bir sorudur bu.Acaba saçım içim hangi boyayı kullanmalıyım,doğal boya mı yoksa hazır boyalar mı daha sağlıklı ve uzun ömürlü ..gibi bir çok sorular vardır aklımızda.Çoğu zaman saç boyları reyonlarda uzunca vakit harcayanlarımz da yok degil.İşte bu yazımızda doğal saç boyası ile kimyasal asç boyalarını bir nebze de o lsakarşılaştırmaya çalıştık.

Doğal boyalar (yani bitkisel boyalar) saç telinin içine nüfuz etmezler ve beyaz saçı tam olarak kapatamazlar. Ancak saça bir ışıltı ve dolgunluk kazandırırlar. Dolayısıyla doğal boyaları kullanarak saçınıza bakım da yapmış olursunuz. Eğer saçınızı boyamak değil de sadece kuvvetlendirmek istiyorsanız, nötr kına uygulamanızı tavsiye ederiz.

Doğal boyaların özelliği; sentez ile elde edilmiş boyalarınkine oranla çok daha ufak olan molekülleridir. Bu özellik doğal boyaların saç telinin tümüne ve özellikle saç telini oluşturan kabuğa nüfuz etmelerini sağlar. Böylece boyaların yaptığı gibi saç renginin geneliyle bütünleşirler.

Doğal boyalar şampuanlamayla yok olur. Düzenli olarak kullanılırsa yoğunlukları artar. Çünkü saçta var olan boyanın üzerine uygulanmışlardır. Böylece doğal boyalar, saçın genel bütünlüğünü bozmadan saç renginin sabit tutulabilmesi için yararlıdır.

Kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresiyle uygulanmalıdırlar. Bu süre genellikle bir saat olmasına rağmen, her şey saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı olarak dikkatle uygulanmalıdır. Örneğin açık renk saçta 'havuç turuncusu' gibi bir sonuç istemiyorsanız, uygulama süresi kısa tutulmalıdır.

Doğal boyayla boyanmış bir saça kimyasal boya uygulandığında, boya kutusunda belirtilen süreden daha uzun bir uygulama süresine ihtiyaç vardır. Kimyasal bazlı boyanın kuvvetlenen saça nüfuz etmesi ve bunu açması daha uzun sürer. İstenilen neticeyi almak bazen birkaç uygulama mümkün olabilir.

0 yorum: