Saç Tarzınız ile Giyim Tarzınız Ne Kadar Uyumlu?

Herhangi bir uzmana sorun, o size başarılı bir stilin tek malzemesinin Harmoni olduğunu söyleyecektir.
Ancak uygunluk deyince alelade ve uysal giyinerek hata yapmayın. Eğer bir derginin sayfalarındaki resimleri doğrudan hiç kendi duygunuzu katmayarak kopya ediyorsanız, şans size pek gülmeyecektir.

Manhattan EvaScrivoSalon’dan Antonio Gonzalez, istediğiniz stili belirlemenizi ve daha sonra onun içinden sizin için en iyi olanları seçmenizi söylüyor. Can alıcı nokta? Harika saçlar amacınıza uygun saçlardır, onun tersine giden değil.

Yıllardır kadınların kendilerine uygun saç ve tavrı bulmalarına yardım eden Gonzalez " Kaç kadının buraya süper moda takım ya da kıyafetlerle ama onun çok arkasında gelen saç stilleri ile geldiğine inanamazsınız!” diyor.

Ve ekliyor: "Çok pahalı bir tasarımcının kıyafetini giyiyor ama hala kırılmış ve dipleri çıkmış ağarmış sarışın olarak geziyorsanız hiçbir zaman profesyonel hatta stil sahibi biri gibi bile görünmezsiniz.”

Saçlarınızı günün görünümüne uydurmak için Gonzalez müşterilerine bazı basit kuralları öneriyor:
Profesyonel bir görünüm için, zarif düşünün. “Birçok iş kadını, kısa saç ya da çene hizasında kesilmiş kısa saçları tercih eder.” diyor. “Sert görünümler doğal olarak otoriterdir ve belirgin köşeler iş dünyasında iyi karşılanır.” Anna Wintour’un klasik kısa saçı en şık iş saçı örneklerinden biridir.
Her ne kadar yaratıcı bir ortamda olsanızda 35 yaşın altında vahşi ve kıvırcık saçlar profesyonel ortamda pekiyi gitmez. Eğer uzun saçları seviyorsanız omuz hizasında ya da çok az daha uzun saçta kalmaya çalışın. Bunun daha uzunu sizi laubali gösterir ve kırpılması gerekir.

Gonzalez saçları arkada ve yüzün dışında tutan bir saç kesiminin hayati olduğunu söylüyor ve çeki düzen vermek iyidir. “Kırıklar bitmez! Elektriklenmiş, kuru ve zarar görmüş uçlardan fazla hiçbir şey saçları daha hızlı öldüremez.” Kristin Davis’le oynayan Charlotte York Sex and the City’de tam bir profesyonel görünüm sergiliyordu çünkü sağlıklı ve parlaktı.

Gonzalez’e göre, uzun saçların saklı bir avantajı da kötü saç günlerinde arkada basit bir atkuyruğu ya da düz kaldırılmış bir küçük topuz yapılabilmesidir. Ancak romantik sarkan saçlar yok! Bu düşen gevşek saçları saç spreyi ve jöle ile tutturun, bakım ve kontrol sizin parolanızdır.
Saçları karıştırmak ya da kıvırmak yok. Eğer bohem şıklığı gibi daha modern bir şeyler arıyorsanız, Sienna Miller ya da Olsen ikizleri Mary-Kate ve Ashley ince çizgili modelleri seçin.

"Gevşek, uzun saçlar ve hafif dalgalar bu karmakarışık ve yapısız görüntüyü elde etmenin en iyi yoludur.” diyor. Karıştırmayın ve fazla kıvırmayın, akıcı anahtar kelimedir.” Orta uzunluktaki ya da biraz daha uzun saçlar bohem şıklığı için idealdir ancak daha uzunlar için değil, derbeder görünebilirsiniz.

Daha kısa modeller de bohem tarzına katkıda bulunmasalar da, Gonzalez görünümün esasının üstte ve kenarlarda biraz saç bırakmaktır diyor. "Geçen yılın sert nefret uyandıran parçalarından kaçının. Bu daha çok yumuşaklık ve hafif dalgalarla ilgili, ancak tamamen dalgalı değil. Bu stille çok fazla spreye ihtiyaç duymamalısınız.”

Daha trendy bir görünüm için, karşıt renkleri kullanın. Biraz hippi görünümlü moda bir stil için, tezat renkleri kullanın. Örneğin, koyu bir kırmızı tonu, sarı meçlerle herhangi bir saç kesimini güzel ve farklı gösterebilir, bu da tarz bir kızın isteyeceği şeydir. Alaylı bir biçimde, uzun saçlı kadınlar bazen bu tarzı kısa saçlılardan daha iyi taşırlar. Kısa saçta tezat renkler punk stilini uyandırabilir ancak orta boy saçlarda radikal olmasa da ilginç ve farklı olurlar.

Saçlarınızı çok kısa kestirmeyin. Aynı şey az bakım gerektiren popüler görünümler için de geçerlidir. Herhangi bir kesimle gitse bile, Gonzalez çok kısa olamması konusunda uyarıyor. "Çoğu insan kısa saçın daha az bakım gerektirdiğini düşünür, ancak düşündüğünüzde görürsünüz ki en azından saçlarınızı sürekli yıkamanız gerekir çünkü iyi görünmediği günlerde atkuyruğu ya da topuz yapamazsınız.” diyor.
“Yapılmamış” gibi duran mükemmel bir görüntü için Gonzalez müşterilerine saçlarını yıkamalarını, ya kendiliğinden kurumaya bırakmalarını ya da kısmen kurutmalarını ve daha sonra parmaklarıyla taramalarını söylüyor. Ya da bütün saçlarınızı geriye atıp bir saç bantıyla ya da tokayla tutturabilir ve sorunsuz bir saç günü yaşayabilirsiniz. Sadece yüzünüzden itibaren katlı bir kesime sahip olduğunuzdan emin olun, böylece biraz hacim ve hareket kazanırsınız.

Yüzünüzün şeklini bulun. Eğer saçlarınız için çok moda bir kesim arıyorsanız, yüzünüzü seçmelisiniz. Sizin şekliniz nasıl? "Önemli olan tarz sahibi olurken en iyi şekilde görünmektense gardırobunuza ve sahip olduğunuz şekle uygun bir saç stiliniz olmasıdır.” diye açıklıyor Gonzalez.

Kaynak: mynet

0 yorum: