Sağlıklı ve Uzun Saçlara Kavuşmak Artık Çok Kolay

Saçlarınızın bakımı doğru şampuanı kullanmak, uygun maskeyi kullanmakla bitmiyor elbette. Aslında en önemli unsur doğru besinleri tüketmektir. Çünkü saçlarınızın sağlıklı olması çabuk uzaması gerekli mineralin ve proteinin sağlanmasıyla olur elbette. Bu yazımızda da saçın hangi besinlere ihtiyacı olduğuna değineceğiz.


Demir bakımından zengin proteinler tüketin
Hücrelerin gelişimi için en önemli unsur gerekli proteini sağlamaktır. Demir içeren proteinler aldığımızda saç diplerine daha çok oksijen taşımış oluyoruz. Oksijen de saçın hava alması teneffüs etmesi sağlıklı, canlı ve parlak gözükmesi demektir. Peki demir için hangi gıdaları tüketmeliyim?

Demirin yoğun olduğu besinler:
—yağsız biftek, kuzu eti, hindi, istiridye, karides, yumurta, tavuk, ördek
Vejetaryenlere ise tavsiye besinlerimiz:
—soya fasulyesi, mercimek, fasulye, nohut, börülce tavsiye ediliyor.


C vitamini alın
C vitamini, vejetaryen grubu demir içeren gıdaların hücre tarafından emilimini sağlıyor.
C vitamini bakımından zengin besinler olarak:
— biber, portakal, greyfurt, çilek, limon, brokoli, brüksel lahanası, ananas gibi gıdalar öneriliyor.


Folik asit, B–6 ve B–12 vitaminleri ile takviye yapın
Folik asit, B-6 ve B-12 vitaminleri tüm hücrelere ve saçları besleyen hücrelere besin, oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırıyor. Yeterli B vitamini alınmadığında saç kökünü besleyen hücrelere yeterince enerji gitmediği için saçta yavaş büyüme, zayıflık, kırılma veya elektriklenme gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. B–6 vitamini içeren gıdalar arasında:

— kahvaltıda tüketilebilecek tahıllar, (buğday, bulgur), tavuk göğsü, beyaz patates, mercimek, deniz somonu, sığır bifteği veya filetosu, köy peyniri sayılıyor.

B–12 vitamini içeren gıdalar da:
— börülce, soya fasulyesi, ıspanak, taze fasulye, brokoli, enginar, bamya, pancar gibi kök bitkileri, şalgam olarak belirtiliyor.


Çinkoyu Almayı İhmal Etmeyin!
Çinko, saçların büyümesini hızlandırır ve tamir edici özelliğe sahiptir. Çinko minerali, saç köklerinin etrafında toplanarak, saç kökünü besler. Çinkonun azalması ise saç dökülmesine, saçın yavaş uzamasına ve saçta kepeğe sebep oluyor. Bu yüzden saç sağlığı için çinko alımı çok önemli yere sahiptir.

Çinko içerenler besinler:
—biftek, tereyağı, hindi, tahıllar, tavuk, nohut, istiridye gibi gıdalarda çinko bulunuyor.

Uzmana sormayı ihmal etmeyin!
Bu önerileri yerine getirip, gerekli besinleri düzenli alırsanız sağlıklı, parlak ve canlı saçlara sahip olacağınızdan şüpheniz olmasın. Ancak bunları yapıp da sonuç alamıyorsanız eğer bir doktora başvurmanızı öneririz.

0 yorum: