Saç Dökülmesine Karşı Gıda Takviyesi

L’Oreal ile Nestle tarafından, kozmetik ve güzellik amaçlı gıda takviyesi üretmek amacıyla kurulan Inneov firmasının, saçta dökülmeye karşı etkisinin yanı sıra hacim ve parlaklık da verdiği belirtilen yeni gıda takviyesi satışa sunuldu.

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “Saç tek bir yerden beslenir, o da kökten. Bunun için ya doğru besleneceksiniz ya da gıda takviyesi alacaksınız” dedi.

Ürünün tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Müftüoğlu, saç dökülmesinde tıbbi ve çevresel nedenlerin etkili olduğunu söyledi. Tıbbi nedenleri, “genetik faktörler, hormonlar, ilaç kullanımı, kötü beslenme ve yanlış diyet, ağır ameliyat ve kazalar, zehirlenmeler, çinko, demir ve selenyum eksikliği” olarak sıralayan Prof. Dr. Müftüoğlu, “Şok, diyetler, saçın en büyük düşmanı. Hiçbir diyetin ayda 4 kilodan fazla verdirmemesi lazım” dedi.

Çevresel nedenleri de “kirli hava, stres, alkol ve sigara kullanımı, şampuanlar, boya ve permalar ile yanlış ürünler” olarak sayan Prof. Dr. Müftüoğlu, şunları kaydetti: “Saçınız için kuaförlere değil, eczanelere ve doktorlara başvurun. Sorununuzu komşularla çözmeye çalışmayın. Saç tek bir yerdenbeslenir, o da kökten. Bunun için ya doğru besleneceksiniz ya da gıda takviyesi alacaksınız. Saç da bir organımız. Dolayısıyla kendiniz içinde faydalıysa saçınız için de o yararlı olacaktır.”

Prof. Dr. Müftüoğlu, dengeli ve sebze-meyve ağırlıklı beslenmek gerektiğini vurgulayarak, “Saçınızı haftada 2-3 kez yıkayın. Ilık su kullanın ve saçınızı fazla örselemeyin. Çok sıcak fönden uzak durun, dönem dönem şampuanınızı değiştirin ve kaliteli boya kullanın” dedi.

Yeni Ürün
Inneov Türkiye Ürün Müdürü Gülden Duykan da Avrupa’da anti-aging pazarında saç dökülme ürünlerinin ikinci sırada yer aldığını söyledi. Duykan, Türkiye’de de saç bakım ürünü kullanan her 2 kişiden 1’inin dökülmeye karşı ürün aldığını belirtti.

Bir insanda ortalama 100-150 bin saç teli bulunduğunu, sağlıklı bir saçın her gün 0.3-0.5 milimetre uzadığını anlatan Duykan, bir saç telinin ömrünün ortalama 4 yıl olduğunu ifade etti. Sağlıklı bir insanda günde ortalama 50-100 saç teli döküldüğünü dile getiren Duykan
, bir saç kökünden ömür boyunca 25 saç üretildiğinikaydetti.

Firmalarının 8 yıl boyunca 12 bin kişiyle yaptığı araştırma sonucu, saçın köküne müdahale etmek gerektiğinin ortaya çıktığını belirten Duykan, yeni ürünleri hakkında da bilgi verdi. Duykan, “taurin (deniz mahsulünden elde edilen protein), yeşil çay ve üzüm çekirdeği ekstreleri ile çinko” olmak üzere 4 etken maddeden oluşan gıda takviyesi ürününün
, saçta dökülmeye karşı etkisinin yanı sıra hacim ve parlaklık da verdiğini söyledi.

0 yorum: